Efterbehandling af piercinger

Rens af piercingen
Du skal rense din piercing 2-3 gange dagligt med rensevæske eller saltvandsopløsning i minimum tre uger. Yderligere rensning vil blot irritere piercingen. Smykket skal ikke tages ud under rensningen, og du må ikke dreje smykket uden at have rengjort det først. Du kan med fordel rense piercingen, når du er i bad; så ved du, at dine hænder m.v. er rene.​

Mens din piercing heler, kan den være en smule rød, og den vil afgive sårvæske, som tørrer ind på smykket. Sårvæsken kan godt ligne betændelse, da den er hvidgul og tyktflydende. Det er blot en naturlig afsondring af affaldsstoffer, som aftager efterhånden som piercingen heler.​​

Når piercingen er overfladehelet, vil den have en naturlig hudfarve og ikke længere afgive sårvæske. Din piercing er overfladehelet efter 1-2 måneder og gennemhelet efter 4-6 måneder, hvis der ikke har været nogle komplikationer undervejs.

​Det bedste, du kan gøre for din piercing, er at give den fred og ro. Undgå at pille, trække eller på anden måde at irritere piercingen. Det er en gammel skrøne, at smykket kan gro fast, så det skal ikke drejes.

Hvis du har fået en kropspiercing, så vær varsom med tøj, der trykker eller på anden måde generer piercingen i længere tid ad gangen. Du kan risikere, at din piercing heler 'skævt' eller trykker sig ind i huden, så kuglen laver et aftryk. Dette skal behandles.

Rensning af piercinger i munden
Din piercing i munden skal renses på samme måde som almindelige hud-piercinger.
Husk at have en god mundhygiejne. Du kan bruge saltvandsopløsning eller mundskyl med klorhexidin.

Ved betændelse
Brug Medi-skrub eller australsk tetræolie om aftenen, inden du skal i seng. Vask godt med vand bagefter. Skulle der stadig være betændelse i din piercing efter 1 uge, anbefaler vi, at du kontakter din læge og får den behandlet med Fusidin 2% (på recept), som er mod betændelse i huden (må ikke bruges til tungepiercing)​.

​​Et par gode råd

  1. Vælg din påklædning, så du tager hensyn til din nye piercing.
  2. Undgå soldyrkning og solarium i 1 uge efter piercingen.
  3. Beskyt din piercing og tænk dig om: Du kan fx godt gå i klor- og havvand, blot du vasker dig grundigt, når du er færdig.
  4. Du kan udskifte dit smykke efter 1-2 måneder, hvis du føler, piercingen er helet korrekt.

HUSK - Vask altid dine hænder grundigt, inden du renser og rører ved din piercing.

Du er blevet piercet af Jim. Har du spørgsmål til din piercing eller brug for vejledning, er du altid velkommen til at skrive en SMS på 22294485 eller ringe til butikken på 53781919.

2022 © Timeless Art. Alle rettigheder forbeholdes.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram