Efterbehandling

Efterbehandling2019-02-05T15:30:47+00:00

Efterbehandling af din tatovering

Pleje af din tatovering er meget vigtigt for at undgå betændelse, sår- og ardannelse og anden infektion:
I helingsperioden kan din tatovering miste lidt farve, eller der kan være manglende farve på nogle områder, derfor kan det være nødvendigt med en genfarvning af din tatovering. Vi tilbyder altid gratis genfarvning på alle tatoveringer i op til 3 måneder.

• Når du er blevet tatoveret dækkes tatoveringen med plastikfilm. Vi anbefaler, at filmen sidder i 3-4 timer, men i nogle tilfælde kan vi anbefale længere tid. Så sørg for at høre godt efter når din tatovør sætter dig ind i efterbehandlingen.

• Vask hænderne i varmt vand og uparfumeret sæbe, og fjern forsigtigt filmen. Tatoveringen skylles herefter forsigtigt i varmt vand med sæbe, så eventuelt overskydende farve og blod vaskes væk. Lad tatoveringen lufttørre eller dup den med et RENT viskestykke eller håndklæde.

• Den første uge skal såret skylles 2-3 gange om dagen. Sårflagerne skal helst falde af, af sig selv, så husk at være forsigtig. Du må under ingen omstændigheder pille eller klø i flagerne, da det kan give ardannelse og huller i din tatovering.

• Når huden begynder at hele, kan tatoveringen dubbes med sårsalve for at forhindre udtørring. Tatoveringen må ikke tørre ud på noget tidspunkt. Det kan være forskelligt fra hudtype hvor ofte det er, men 3-5 gange dagligt burde være tilpas. Salven skal arbejdes helt ind i huden, dvs man skal ikke kunne se hvide overskudsrester fra salven.

• Undgå for stramt tøj på en ny tatovering, som f.eks. bh-stropper, trussekanter og buksekanter, der sidder og gnider på huden. Jo mindre der generer din tatovering, jo bedre helingsforløb vil du få. • De første to uger efter en tatovering, bør du undgå svømning, sollys og bevægelser der strækker huden.

• I helingsperioden kan din tatovering miste lidt farve, eller der kan være manglende farve på nogle områder, derfor kan det være nødvendigt med en genfarvning af din tatovering. Vi tilbyder altid gratis genfarvning på alle tatoveringer i op til 3 måneder.

Efterfølgende bør du altid bruge solcreme på din tatovering, da sollys kan nedbryde farven.

I tilfælde af betændelse anbefaler vi at I straks henvender jer til tatovøren, der har udført tatoveringen. Betændelse kommer oftest hvis man ikke har haft den rigtige hygiejne omkring efterbehandlingen, såsom at vaske hænder før man smører sin tatovering eller være i kontakt med tøj, sengetøj og andre ting der er meget bakteriefyldte.
I nogle tilfælde kan man nå at tage det i opløbet, hvor den blot er ekstra rød, hævet og øm. Hvis den imellem begynder at væske og der opstår gul væske og tykke sårskorper, så skal man kontakte læge og evt få udskrevet noget antibiotika.

Risiko ved tatovering

Tatoveringer indebærer altid en risiko for infektioner eller andre komplikationer. Det er dog sjældent, at der opstår noget alvorligt. Det vigtigste i forhold til en sikker tatovering er, at du bliver tatoveret hos en erfaren tatovør, som har en høj hygiejnestandard og ikke en fætter hjemme en sin stue – en hjemmetatovør.

Der kan være nogle, der oplever gener ved deres tatoveringer. Den mest hyppige gene er, at tatoveringen klør i sollys, eller at man generelt oplever en vedvarende kløe eller hævelse i huden. I sjældne tilfælde kan der komme knuder i huden, betændelse, udslet og eksem i tatoveringen eller sår, der ikke heler. Hvis hygiejnen ikke er i orden, og der ikke anvendes sterilt udstyr, kan der være risiko for overførsel af alvorlig sygdom fra en person til en anden, fx leverbetændelse.

Sort er den farve, der er forbundet med den laveste risiko for gener i huden. Det er især rød og blandingsfarver af rød (violet, bordeaux, orange og pink) gul og grøn, der giver kløe ved solbadning og i værste fald vedvarende kløe og hævelse. Det er dog yderst sjælendt og ikke noget man generelt skal være bange for, men man skal tage sine forholdsregler. Underret din tatovør hvis du har nogle kroniske lidelser eller bare har spørgsmål omkring farver. Du kan her læse om hvilke farver vi bruger i vores butikker:

Fusion
Intenze

Hudallergi overfor indholdsstofferne i en tatovering ses relativt sjældent. Hudallergi er den hyppigste alvorlige komplikation til tatovering og ses særligt i røde tatoveringer eller i tatoveringer med røde blandingsfarver. Den viser sig som rødme, hævelse og kløe af tatoveringen. Hvis du allerede har allergi, bør du være ekstra forsigtig med at få en tatovering.

Tatoveringsfarver kan indeholde små mængder af stoffer, der har vist sig at være kræftfremkaldende i dyr, men det er uafklaret, om stofferne kan give kræft hos mennesker.